Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته با وجود تمام محدودیت های کرونایی و افزایش نرخ ابتلا در کشور وقوع ده ها زمین لرزه شدید در بندر گناوه وحشتی دیگر به دلها انداخت در این مطلب به مرور برخی از این اخبار خواهیم پرداخت.

به گزارش برنا؛ اهم اخبار اجتماعی هفته گذشته به شرح ذیل است:

آمارهای کرونایی

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته طبق آخرین یافته های آماری اعلام کرد: شمار بیماران کووید19 در کشور به 2 میلیون و311هزار و 813نفر و مجموع جان باختگان این ویروس کشنده به67 هزار و 913 نفر رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین تعداد بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده از بیمارستان های کشور را یک میلیون و  823هزار و 958 نفر اعلام کرد.

ممنوعیت هفته: حضور در دفاتر ثبت ازدواج

علی مظفری، رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق با اشاره به پروتکل‌های بهداشتی در دفترخانه‌ها گفت: بر اساس پروتکل‌هایی که از سمت وزارت بهداشت ابلاغ شده، مراجعات بیشتر از ۶ نفر برای ثبت ازدواج ممنوع است.

او ادامه داد: در دفترخانه باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود. الزامی بودن ماسک برای پرسنل و افراد حاضر، ضدعفونی کردن سالن پس از هر مراسم و باز بودن در و پنجره الزامی است.

مظفری تصریح کرد: تعطیلی ازدواج و طلاق امکان‌پذیر نیست، اما بر اساس پروتکل‌ها دفاتر مشمول انجام وظایف خود هستند.


جنجال هفته: پولی شدن واکسن

روز 29 فروردین بود که مطلبی به نقل از سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر اینکه افرادی نمی توانند منتظر واکسن باشند، با پرداخت پول از شرکت های خصوصی واکسن دریافت کنند، منتشر شد.

بر اساس این مطلب علیرضا رئیسی با بیان اینکه برخی عجله دارند و صبر نمی‌کنند تا طبق سند ملی واکسیناسیون واکسن را دریافت کنند، عنوان کرده بود که این افراد برای دریافت واکسن کرونا به خارج از کشور مراجعه می‌کنند که ممکن است از آنها کلاهبرداری شود و یا اصلا واکسن تقلبی به آنها تزریق شود، بر همین اساس، ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز داده تا افراد و یا شرکت‌ها با ارز نیمایی، واکسن وارد کنند تا افرادی که نمی‌توانند طبق سند ملی واکسیناسیون، منتظر دریافت واکسن باشند از واکسن های وارد شده توسط این افراد استفاده کنند و پول آن را نیز پرداخت کنند.

اما ساعاتی نگذشته بود که کیانوش جهانپور، مدیر مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ضمن تکذیب خبری مبنی بر پرداخت پول در ازای واکسیناسون خارج از نوبت به خبرنگار برنا گفت: واکسیناسیون در چارچوب سند ملی واکسیناسیون علیه کووید19 بصورت رایگان تا رسیدن به نقطه هدف یعنی ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون انجام خواهد شد و وزارت بهداشت هرگونه سیاست موازی یا دور زدن این برنامه ملی تحت هر عنوان اعم از پرداخت هزینه واکسن که ناقض برنامه ملی واکسیناسیون باشد را تکذیب می‌کند.

او افزود: هر واکسن مجاز از هرجا وارد یا تولید شود توسط وزارت بهداشت خریداری و در چارچوب برنامه واکسیناسیون ملی علیه کووید19 بصورت رایگان توزیع و تلقیح خواهد شد.

دیری نپایید که شائبه های درباره فروش واکسن کرونا به قیمت 50 تا 60 میلیون تومان در بازار آزاد مطرح شد که کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در این خصوص هم گفت: تا کنون هیچ گزارشی نیز از نشت واکسن‌های وارد شده وزارت بهداشت در بازار آزاد وجود ندارد و از نظر وزارت بهداشت این نوع واکسن ها اگر در بازار آزاد وجود داشته باشد اصل بر جعلی، قاچاق و تقلبی بودن آنهاست، به علاوه اینکه در برخی کشورهای اطراف ایران ممکن است واکسن هایی از مجاری غیر رسمی وارد شده باشد در مورد این نوع واکسن ها، هم اصالت واکسن و هم رعایت زنجیره سرد آنها زیر سوال است.

واریزی هفته: حقوق بازنشستگان

حقوق فروردین 1400 بازنشستگان و وظیفه بگیران کشوری براساس احکام جدید این عزیزان محاسبه شده که دوشنبه 30فروردین ماه به حساب بانک صادرات واریز شد.

طرح هفته: برخورد با متخلفان پلاک خودرو

سرهنگ سید ابوالفضل موسوی پور، جانشین  پلیس راهور تهران بزرگ گفت: طرح تشدید و اجرای گسترده برخورد با تخلفات پلاک در شهر تهران در دستور کار جدی پلیس راهور تهران بزرگ قرار گرفته است و رانندگانی که در اعداد و ارقام پلاک خودروی خود را تغییر ایجاد و اقدام به پوشش پلاک نمایند ، متوقف و مورد اعمال قانون قرار خواهند گرفت .  

او گفت : از ابتدای شروع ممنوعیت های تردد در شهر تهران و بنا بدستور ستاد ملی مبارزه با کرونا که ابتدا از ساعت 21 تا 4 صبح و بعدا به ساعت 22 الی  3 صبح تغیر پیدا کرد ، تعداد معدودی از رانندگان جهت تردد در این ساعات اقدام به پوشش و یا مخدوشی پلاک خودروی خود می نمودند که پلیس راهور تهران بزرگ از همان ابتدا با این نوع تخلفات برخورد می کرد.

سرهنگ موسوی پور بیان کرد: در ساعات ابتدایی روز نیز برخی از رانندگان به جهت ورود به محدوده طرح ترافیک و آلودگی هوا و قبل از رسیدن به دوربین های ترافیک ، اقدام به مخدوشی و پوشش پلاک کرده و بعد از رد شدن از آن مجدد این پوشش ها را برداشته و به راه خود ادامه می دادند ، غافل از اینکه تمام این اقدامات و تخلفات توسط دوربین های محدوده ثبت می گردد .

نجات یافته هفته: پلنگ گیلانی

پس از انتشار اخبار متعدد از انقراض پلنگ تا تلف شدن گاه گاه این گربه سان عظیم، روز گذشته چهارشنبه خبر رسید که محیط بانان گیلانی در ارتفاعات کوهستانی رودسر، پلنگ گرفتار در تله سیمی را نجات داده و در طبیعت رها کردند.

حذف شدگان هفته: سرایداران و خدمتگزاران

قاسم احمدی لاشکی، معاون حقوقی و پارلمانی آموزش و پرورش گفت: طرح رتبه بندی تنها شامل معلمان رسمی و پیمانی مدرسه‌ها می‌شود و مشمول سرایداران و معلمان حق التدریس و خرید خدماتی و سرباز معلم نخواهد شد.

او افزود: پیشنهاد استخدام تعدادی از نیرو‌های خدماتی مدارس را به مجلس دادیم، ولی نمایندگان مجلس به آن رأی موافق ندادند.

لاشکی گفت: هم اکنون آموزش و پرورش با کمبود 25 هزار نیروی خدماتی در مدارس روبروست.

معاون حقوقی و پارلمانی آموزش و پرورش با اشاره به این که سال هاست سرایداران مدارس مشمول افزایش حقوق و مزایای سایر کارکنان آموزش و پرورش نشده اند، تأکید کرد: آموزش و پرورش به دنبال افزایش حقوق و دریافت مزایا برای این افراد از روش‌های مختلف است.

ثبت نام هفته: تعیین رشته دکتری

نتایج اولیه کنکور دکتری 1400 ظهر یکشنبه 29 فروردین ماه در سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت و دفترچه راهنمای انتخاب رشته این آزمون از عصر همانروز نیز منتشر شد.

بر این اساس مجازین به انتخاب رشته از دیروز (دوشنبه 30 فروردین ماه) با مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org می‌توانند نسبت به ثبت حداکثر 50 کدرشته‌محل انتخابی خود (به ترتیب علاقه و اولویت‌دهی داوطلب) اقدام کنند. فرصت انتخاب رشته داوطلبان تا روز پنجشنبه دوم اردیبهشت ماه ادامه دارد.

طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم (مصاحبه علمی و سنجش عملی و بررسی سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری) در اواخر اردیبهشت ماه 1400 از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان اعلام خواهد شد.

مناسبت هفته: روز گفتار درمانی

روز ملی گفتاردرمانی یعنی اول اردیبهشت ماه فرصتی‌ست تا آموزش دهیم اگر با کسانی که لکنت زبان دارند روبه رو شدیم چگونه با آن ها برخورد کنیم تا باعث اضطراب بیشترشان نشویم و همچنین اگر در خانواده خود فرزندی داریم که لکنت زبان دارد چگونه او را درمان کنیم.


اتفاق هفته: آتش سوزی مهیب در پردیس

ساعت 12:15 یک مورد آتش سوزی در کارگاه مبل سازی واقع در پردیس_ کرشت به وقوع پیوست.

ساعت 11:03 این گزارش به اورژانس اعلام شد که تعداد 5 تعداد آمبولانس،  یک موتورلانس، یک اتوبوس امبولانس همچنین یک بالگرد به محل حادثه اعزام شدند.

تا کنون تعداد مصدومین و فوتی ها 7 نفر اعلام شدند که از این تعداد 6 نفر متاسفانه  جان خود ر از دست دادند و یک مصدوم به بیمارستان مطهری منتقل شد.

وحشت هفته: زلزله

ساعت 11:11 روز 29 فروردین زلزله 5.9 ریشتری مرز استانهای بوشهر و فارس  - حوالی بندر گناوه را در عمق 10 کیلومتری زمین را لرزاند.

پس از این زمین لرزه شدید این منطقه بارها و بارها شاهده پس لرزه های بزرگ در ابعاد وسیع بود که این داستان چندین روز به دراز کشید و مردم وحشت زده همچنان آواره ی کوچه خیابان بودند اما خوشبختانه این حادثه خسارت جانی جدی در پی نداشت و با مصدومیت جزئی چند نفر خاتمه یافت.

غلامرضا حاجیانی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر در این راستا گفت: این چادرهای امدادی در شهر گناوه و روستاهای بهمنیاری، کلر، شول، گمارون، اسلام آباد، تاج ملکی و بهمنیاری غربی در اختیار خانوارهایی که منازل آنها دچار آسیب جدی شده بود، قرار گرفته است.

او بیان کرد: همزمان با وقوع زمین لرزه جمعیت هلال احمر هماهنگی لازم برای ارسال ۵۰۰ دستگاه چادر امدادی و یکهزار بسته غذایی از مرکز استان و استان‌های فارس و کهگیلویه و بویر احمد انجام داد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اخبار اجتماعی کرونا ملی واکسیناسیون آموزش و پرورش وزارت بهداشت پروتکل ها واکسن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۶۹۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»

به گزارش تابناک اقتصادی؛ هرسال خبر خوش افزایش مبلغ وام ازدواج در قوانین بودجه ای، برای بسیاری از زوج‌های جوان امیدوار کننده است تا بتوانند با دریافت این وام، بخشی از مشکلات اقتصادی شروع زندگی را پوشش دهند؛ اما مشکل از جایی شروع می‌شود که سروکار این جوانان متقاضی به شعب بانک‌ها و سامانه بانک مرکزی می‌افتد و تازه شروع ماجرایی جدید و دشوار است.

بر اساس قانون بودجه مصوب مجلس شورای اسلامی برای سال جاری، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آن‌ها بعد از ۰۱‏/۰۱‏/۱۳۹۹ بوده است، مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ده ساله است و همچنین این تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر ۲۵ سال و زوجه‌های زیر ۲۳ سال به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است؛ بنابراین با در نظر گرفتن زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال، مجموع وام ازدواج برای این دو نفر، به رقم ۷۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

در این میان، بانک مرکزی نیز در ابلاغیه اجرای قانون مذکور تاکید داشته است که پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آن‌ها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند. همچنین مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط می‌باشد. عدم اجرای هر یک از بند‌های این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

اما به رغم تاکید و دستور بانک مرکزی مبنی بر اینکه برای شرایط ضامن؛ حساب یارانه یا سهام عدالت هم قبول است و یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن برای دریافت وام ازدواج کفایت می‌کند، اما بانک‌های عامل در شعب خود، به این قوانین توجهی ندارند و این روند سخت و دشوار باعث شد تا در سال گذشته شاهد صف طولانی از متقاضیان وام ازدواج باشیم. اتفاقی که منجر به ورود به رئیس جمهور هم شد؛ به گونه یا که تیرماه ۱۴۰۲ رئیس دفتر رئیس جمهور در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی، دستور‌های دکتر رئیسی درباره پرداخت وام ازدواج به متقاضیان را صادر کرد که از آن جمله، صفر شدن صف وام ازدواج تا پایان تابستان سال جاری بود. در بند ۴ به صراحت بیان شده بود: صف متقاضیان وام قرض‌الحسنه ازدواج تا پایان تابستان سال جاری باید به صفر برسد.

دستوری که نه تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۲ محقق نشد، بلکه تا پایان سال هم صف وام ازدواج به صفر نرسید؛ به گونه‌ای که طبق آخرین آمار بانک مرکزی در سال گذشته ۷۷۱ هزار وام ازدواج به میزان ۱۵۷ هزار میلیارد تومان به زوج‌های جوان پرداخت شده است و ۱۴۹ هزار نفر هم هنوز در صف وام مانده اند. حالا با این اوصاف، در سال جاری و با افزایش مبالغ وام ازدواج، چالش جدیدی پیش روی مردم قرار گرفته است به نام نداشتن اعتبار پرداخت وام ازدواج!

بررسی‌ها نشان می‌دهد بودجه این وام مانند سال گذشته، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و برای امسال افزایش نیافته است. این در حالی است که طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است "برآورد ما این است که این میزان بودجه جوابگو نیست و صف طولانی خواهد شد."

هرچند باید یادآور شد که نظر مجلس بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی برای وام ازدواج در سال جاری بوده است، اما زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه بیان داشته است: بانک مرکزی خیلی فشار آورد، رایزنی کرد تا این ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مورد نظر مجلس را به ۲۰۰ همت کاهش دهد.

از سوی دیگر بانک مرکزی اعلام کرده است هنوز ارقام ابلاغی به بانک‌ها در شورای پول و اعتبار نهایی نشده است و هیات عالی بانک مرکزی تعیین خواهد تا توان شبکه بانکی چقدر است.

گرفتاری جدید برای متقاضیان وام ازدواج

حال از همه این مشکلات و مسائل که بگذریم، چند وقتی است که متقاضیان دریافت وام ازدواج در همان شروع روند اداری دریافت وام، با مراجعه به سامانه بانک مرکزی برای ثبت درخواست وام ازدواج با پیامی مواجه می‌شوند که بیان می‌کند: «در حال حاضر هیچ بانکی در استان انتخابی شما دارای اعتبار نمی‌باشد، دوباره تلاش نمایید».

این پیام عجیب سامانه بانک مرکزی نشان می‌دهد به رغم قانون مجلس و ابلاغیه بانک مرکزی، هنوز بانک‌ها اعتباری برای پرداخت وام ندارند و در نتیجه فرآیند ثبت درخواست متقاضیان در همین شروع کار، سرانجامی ندارد و آن باید چشم انتظار اقدام مسئولان بانک مرکزی باشند. تصویر زیر نمونه‌ای از این اتفاق است که برای یکی مخاطبان تابناک در شهر تهران افتاده است؛

پیش‌تر نیز خبرگزاری صداوسیما در مطلبی به نقل از یک شهروند متقاضی وام ازدواج نوشته بود: "سلام، مدتهاست از برج ۱۲ سال۱۴۰۲ وارد سایت میشویم برای ثبت نام وام ازدواج شهر کرمان بانک‌های اصلی ملی، صادرات، تجارت و ملت خیلی وصل نشدن فقط موسسه اعتباری اونم به مدت چند دقیقه لطفا پیگیری کنید."

بیشتر بخوانید:

دریافت وام ازدواج هر روز سخت‌تر از دیروز

در کنار این مشکل، چند ماه قبل نیز یکی از مخاطبان تابناک در پیامی از مانع جدید بر سر راه دریافت وام ازدواج گفته بود و بیان داشت: "هنگام مراجعه به بانک تازه مشخص می‌شود، نه تنها خبری از حذف ضامن نیست، بلکه به سلیقه رئیس شعبه و معاون و کارمند و ... ضامن باید دارای همه مشخصه‌ها باشد و از همه مهم‌تر برگه کسر از حقوق داشته باشد. (چیزی که بیشتر ادارات از دادن آن تا حد ممکن امتناع می‌کنند) مدتی بعد با رفتن حضوری به بانک مورد نظر با این جمله روبه رو می‌شود که بنا بر بخش نامه جدید، شما باید برای انجام و دریافت وام، به شعب محل سکونت خود مراجعه کنید؛ البته پیش از آن ملزم هستید که یا خود، نام نویسی را حذف کرده یا ما خود در سیستم تسهیلات، نام شما را حذف می‌کنیم... و دوباره روز از نو و روزی از نو... حال آنچه سوال برانگیز است اینکه خانم و آقایی که هر دو کارمند هستند و بیشترین ساعت روزشان را در محل کارشان می‌گذرانند و ترجیح می‌دهند بیشتر امور اداری و زندگی خود را در همان نزدیک محل اداره و کار خود انتخاب کنند و انجام دهند، چگونه می‌توانند برای دریافت وامی که نیاز به مراجعه چندین باره خود و ضامن‌ها به بانک دارد، هر بار مرخصی بگیرند و به شعب بانک محل سکونتشان بروند؟! "

 

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • این افراد می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • انجام ۳ ماموریت پلیسی در شاهرود/ ۵ نفر دستگیر شدند
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • ۶۰۰۰ واحد صنفی گناوه برای دریافت شناسه «یکتا» اقدام کنند
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته