Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@22:28:00 GMT

احتمال تصویب ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال در هفته جاری

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۱۵۱۶۱

احتمال تصویب ممنوعیت ازدواج زیر ۱۳ سال در هفته جاری

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار صبح آن در در نشست خبری ارائه گزارش عملکرد معاونت زنان رئیس جمهور در دولت دوازدهم گفت: مهمترین محور و برنامه ما بر اساس استاد بالا دستی، عدالت جنسیتی بوده و این موضوع از نظر مفهومی برگرفته از تعالیم دینی است اما باید از تجربیات دیگر ملت‌ها هم استفاده کنیم. بر اساس آیات قرآن تنها برتری زن و مرد در میزان تقوای الهی است و اسلام تبعیض رو بر نمی‌تابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنان برخی مدعیات تلاش دارند تا عدالت جنسیتی را به اسناد خارجی تطبیق دهند.

وی افزود: در جلسه ستاد ملی زن و خانواده ۱۷۹ شاخص عدالت جنسیتی تعریف و کلیات آن تصویب شد. به عنوان مثل در حوزه ورزش عدالت در دسترسی به فضای ورزشی یکی از مصادیق آن است. تبیین سند ارتقا زنان و خانواده نیز موضوع دیگری است که در ۳۱ استان کشور کار شده و طی سال گذشته در ۲۲ سفر استانی خود سندها را تصویب کردیم و تا پایان سال نیز باقی سندها تصویب خواهد شد. این سندها بر اساس مشکلات و دغدغه‌های خاص هر استان، برنامه اجرایی برای حل مشکلات آن منطقه و تقسیم کار دستگاه‌ها تنظیم شده است.

ابتکار تصریح کرد: معاونت زنان یک همکاری مشترک با مرکز آمار نیز انجام داده که روز گذشته رو نمایی شد. در این طرح مشترک هر یک از شاخص‌های عدالت جنسیتی دارای شناسنامه شد و محاسبه و گزارش دهی شاخص‌ها را تسهیل می بخشد. سامانه رصد و پایش برای بررسی و تحلیل شاخص‌های عدالت جنسیتی نیز موضوع دیگری است که به زودی رونمایی خواهد شد.

ابتکار تصریح کرد: اصلاح قوانین نیز یکی دیگر از بخش‌های عدالت جنسیتی است. در این راستا بر روی ۱۰ لایحه کار شده و ۵ لایحه به دولت رفته است. تا پایان سال نیز ۸ جلسه در قم با حضور کارشناسان و حوزویان برای بررسی این لوایح برگزار خواهیم کرد.

معاون امور زنان اظهار داشت: روز گذشته در کمیسیون لوایح دولت قانون اصلاح سن ازدواج مطرح شد و معاونت زنان بر ممنوعیت کامل ازدواج‌های زیر ۱۳ سال تاکید داشت که خوشبختانه نظر کمیسیون نیز مثبت بود. امیدواریم در هفته جاری شاهد تصویب و اخبار خوبی در این زمینه باشیم.

وی با اشاره بر انتصاب مدیران زن گفت: بر اساس آمارهای تخمینی، این آمار رو به رشد است و امیدواریم از رقم ۱۳.۶ درصد در ابتدای دولت دوازدهم به ۳۰ درصد برسد. در حال حاضر ۱۳ معاون استاندار در کشور نیز داریم.

معاون امور زنان و خانواده با اشاره بر گزارش ۲۵ ساله بیانیه پکن گفت: این گزارش در اجلاس منطقه‌ای وزرای امور زنان در تایلند رونمایی شده است.

ابتکار درباره توان افزایی زنان نیز اظهار داشت: در حال حاضر همکاری مشترکی با وزارت کار و رفاه اجتماعی برای توان افزایی ۱۲ هزار زن داریم. بخشی از طرح‌های کارآفرینی معاونت در حمایت از دختران جوان و فناوری‌های نوین است و در این زمینه با همکاری سازمان‌های مردم نهاد فعال هستیم.

وی با بیان اینکه حمایت از سازمان‌های مردم نهاد در دستور کار اصلی ما است، عنوان کرد: در این زمینه ۷ دوره ۴ روزه برای ۱۳۰۰ تشکل برگزار شده و آخرین دوره نیز برای ۳ استان هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد. در این زمینه مستنداتی از عملکرد تشکل‌های مردم نهاد را ایجاد کرده‌ایم.

معاون امور زنان و خانواده بیان کرد: در حوزه فرهنگ نیز با همکاری وزارت ارشاد طرح «سینمای دوستدار خانواده» را راه اندازی کرده‌ایم و این امر منجر به نفوذ موضوعات و دغدغه‌های حوزه خانواده به سینما خواهد شد. به طوری که هنرمندان در این طرح موضوعات مدنظر مخاطبان در حوزه خانواده آشنا خواهند شد و به آنها خواهند پرداخت.

ابتکار با اشاره بر اقدامات انجام شده در حوزه خانواده نیز بیان کرد: ما سیاست‌های کم‌تری در حوزه خانواده داشته‌ایم و در جلسه دیروز ستاد ملی زن خانواده، شاخص‌های خانواده بررسی و تصویب شد. به طور کلی ۱۰ محور نیز در این زمینه به تصویب رسید و بر اساس آن می‌توان به شناخت دغدغه‌ها و چالش‌های خانواده ایرانی پرداخت. طرح گفتگوی ملی خانواده نیز طی ۲ سال گذشته در ۵۷ شهر اجرا شده و حاصل آن نیز دو گزارش تحت عنوان واکاوی مسائل اجتماعی از بعد خانواده و تشریح وضعیت هر خانواده متناسب با شهرهای خاص نیز نتیجه کار بوده است. هدف این طرح افزایش مهارت‌های اعضای خانواده و ارتقا مهارت گفتگو است.

وی افزود: طرح گفتگوی بین نسلی نیز یک جریان سازی است و امیدواریم بتوانیم با الگو سازی این طرح را محقق کنیم.

معاون امور زنان و خانواده درباره کودکان و دختران کار گفت: ما از دو زاویه به توان افزایی اورژانس اجتماعی بهزیستی و توان افزایی تشکل‌های مردم نهاد پرداخته‌ایم و این دو مسئله می‌توانند به آسیب‌های اجتماعی به ویژه کودکان کار بپردازند. پیگیری لایحه حمایت از کودکان و نوجوان نیز امر دیگری است که پس از ۱۰ سال در مجلس تصویب شد و به شورای نگهبان رفت اما متأسفانه بار دیگر به مجلس ارجاع داده شده است. از مجلس کنونی و شورای نگهبان می‌خواهیم که برای توقف خشونت علیه کودکان به این لایحه رسیدگی کرده و آن را تصویب کنند.

ابتکار درباره انتخابت مجلس نیز بیان کرد: در این دوره تعداد زنان کاندید بیشتر بوده اما درصد آنها بیشتر نبوده و از سوی دیگر میزان رد صلاحیت‌های زنان بسیار بالا بوده است. لیست‌های انتخاباتی نیز نشان می‌دهد که حضور زنان در لیست‌ها کم‌تر از حد انتظار است. به طور کلی از تمامی مردم درخواست می‌کنم که با وجود مشکلات موجود در انتخابات شرکت کنند.

وی درباره مهاجرت بانوان ورزشکار نیز بیان کرد: باید علت مهاجرت این افراد بررسی شود به عنوان مثال باید دید علت اصلی مهاجرت فردی همچون کیمیا علیزاده آن هم علارغم تمامی حمایت‌های فراوان از وی، چه موضوعی بوده است. علیزاده از نهادهای متعددی مورد حمایت فراوان قرار گرفت با این حال از کشور رفت. در خصوص تفاوت دستمزدها این مسئله برای مردان نیز وجود دارد و تنها مختص به زنان نیز اما به طور کلی باید حمایت‌های بیشتری از بانوان ورزشکار انجام شود.

کد خبر 4853892

منبع: مهر

کلیدواژه: معصومه ابتکار گزارش عملکرد معاونت زنان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری شهرداری تهران شورای شهر تهران 22 بهمن راهپیمایی 22 بهمن وزارت آموزش و پرورش محسن هاشمی شهر تهران قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی انقلاب اسلامی ایران محسن حاجی میرزایی آتش نشانی قوه قضائیه پلیس آگاهی معاون امور زنان و خانواده عدالت جنسیتی حوزه خانواده مردم نهاد خانواده نیز توان افزایی معاونت زنان طور کلی تصویب شد خواهد شد دغدغه ها شاخص ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۱۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت۷۰ مهد قرآنی در مساجد آذربایجان غربی با هدف حمایت از مادران

به گزارش خبرنگار مهر، رقیه موسویان صبح دوشنبه در نشست هم‌اندیشی با محوریت سیاست‌های ابلاغی در حوزه جوانی جمعیت که در ارومیه برگزار شد، گفت: مساجد در این زمینه می‌توانند به خوبی نقش‌آفرین باشند.

وی با بیان اینکه در راستای حمایت از مادران شاغل در محلات ۷۰ مهدقرآنی در مساجد استان فعالیت می‌کنند، گفت: اجرای طرح مادر کتابخوان و فرزند آگاه، برپایی موکب فرزند و مادری با محوریت تبیین ویژگی‌های حضرت زهرا (س) در فضاهای فرهنگی، برگزاری نشست تخصصی طلیعه کوثر با حضور مسئولین سمن‌های فعال سبک زندگی فاطمی، برپایی نمایشگاه من و کودکم از جمله اقداماتی است که در زمینه افزایش جمعیت در حال انجام است.

برگزاری پویش مهر فاطمی در آذربایجان غربی

وی برپایی کافه گفتگو و اعزام راوی به مدارس دخترانه برای بهبود دیدگان نسل جوان نسبت به موضوع‌های خانواده، برپایی جشن روز مادر در مهدهای قرآنی مساجد، برگزاری پویش مهر فاطمی، اهتمام برای آزادسازی مادران جرایم مالی غیرعمد به ویژه مادران باردار و دارای فرزند کودک، تجلیل از مادران شاغل به ویژه افراد فعال در حوزه جمعیت، برپایی نمایشگاه مشاغل خانگی و توانمندی بانوان سرپرست خانوار از دیگر فعالیت‌های سازمان جامعه زنان سپاه استان است.

وی توزیع بسته‌های فرهنگی و آموزشی بین مادران، تجلیل از پزشکان، پرستاران و بهیاران فعال در حوزه جمعیت، برگزاری کارگاه‌های آموزشی ازدواج آسان، اهدای جهیزیه به نوعروسان بی‌بضاعت، راه‌اندازی گروه‌های واسطه‌گری ازدواج، راه‌اندازی غرفه کودکان با بهره‌گیری از مشاوران جوان و اسلامی در حاشیه کارگاه‌ها، برپایی پویش بوسه بر دستان مادر، توزیع بسته‌های بهداشتی و فرهنگی در محلات، برگزاری اردوهای تفریحی، تجلیل از پایور خواهر دارای ۵ فرزند از دیگر برنامه‌های جوانی جمعیت جامعه زنان سپاه به شمار می‌رود.

برگزاری جشن وصال گروهی برای ۴۴ زوج با هدف ترویج ازدواج آسان

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه شهدای آذربایجان غربی برگزاری جشن وصال گروهی برای ۴۴ زوج با هدف ترویج ازدواج آسان، برگزاری کارگاه‌های جوانی جمعیت به صورت متناوب در طول سال، ارتباط مستمر با سمن‌های فعال در حوزه خانواده و فرزند، تهیه پوسترهای سرمایه‌های زندگی و توزیع در مکان‌های عمومی، تعامل با شهرداری ارومیه و الصاق پوسترها در ناوگان عمومی، برگزاری نشست‌های تخصصی جوانی جمعیت به صورت حضوری و مجازی برای نخبگان و تجلیل از مادر بسیجی دارای خانواده خوش جمعیت در حاشیه نشست‌ها، انتشار ویژه‌نامه جمعیت و تعامل با گروه‌های درون سازمانی و برپایی جشن ازدواج آسان برای زوج‌های روستایی را از جمله فعالیت‌های این حوزه عنوان کرد.

موسویان تهیه جهیزیه و مسکن برای زوج‌های کم‌برخوردار، توزیع کتاب با موضوع جمعیت و خانواده و فرزندآوری، راه‌اندازی پویش دیوارنویسی، برگزاری نشست‌های مجازی با هدف آموزش، پویاسازی شبکه‌های کنشگری در حوزه جمعیت و خانواده، دیدار با مادران خوش جمعیت، حمایت چهره به چهره از مادران کم‌برخوردار و پخش مستند «خونریزی» در پایگاه‌ها با هدف آشنا شدن مادران از عوارض مخرب سقط جنین را از دیگر برنامه‌های جامعه زنان سپاه در حوزه جمعیت عنوان کرد.

کد خبر 6098024

دیگر خبرها

  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • اتفاقی که فقط در ایران نگرانی دارد؛ دلواپسان به دنبال وضع دوباره ممنوعیت؟
  • نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد
  • احتمال وقوع سیلاب و جاری شدن روان آب در مازندران
  • عاشق‌ترین دختر پرسپولیسی در روز ممنوع‌الورودی به ورزشگاه! | تصویر
  • خزعلی: تصمیم ورود بانوان به ورزشگاه‌ها با نظام بود | ممنوعیت جدید در راه؟
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • فعالیت۷۰ مهد قرآنی در مساجد آذربایجان غربی با هدف حمایت از مادران
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • تصویب ممنوعیت فعالیت شبکه «الجزیره» در کابینه رژیم صهیونیستی