Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@18:11:22 GMT

اما و اگر طرح ممنوعیت ازدواج در سن زیر 16 سال

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۱۳۶۹۹

اما و اگر طرح ممنوعیت ازدواج در سن زیر 16 سال

نمایندگان در ادامه جلسه امروز- دوشنبه- مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی درباره رد طرح یک فوریتی اصلاح ماده (۱۰۴۱) قانون مدنی اصلاحی مصوب یکم تیرماه ۱۳۸۱ که یک فوریت آن در در تاریخ چهارم مهر ۱۳۹۷ به تصویب رسیدند را بررسی کردند.

اللهیار ملکشاهی رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در بیان دلایل رد این طرح گفت: این طرح به دلیل عدم ضرورت با توجه به وضعیت کنونی جامعه و مغایرت با شرع و فتاوی مراجع عظام تقلید رد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه دلایل رد این طرح افزود: بر اساس قوانین فعلی ما و قانون مدنی اکنون سن ازدواج زیر ۱۳ سال ممنوع است در صورتی که کسی شرایط خاص را داشته باشد و بخواهد در سن ۱۳ سال به پایین بازدواج کند، حتماً نیاز به حکم دادگاه دارد.

ملکشاهی با اشاره به دلایل طراحان این طرح اظهار داشت: طراحان این طرح بیان می‌کردند که ازدواج در سن پایین موجب می‌شود که حق زوجه یا بچه‌ای که ازدواج می‌کند پایمال می‌شود؛ همچنین گفته می‌شود که این ازدواج از جهات مختلف به طلاق منجر می‌شود درحالی که بنابر بررسی‌ها، آمار و ارقام موجود چنین چیزی را نشان نمی‌دهد.

وی ادامه داد: طراحان این طرح بیان می‌کنند که ازدواج پایین منجر به ترک تحصیل دختران می‌شود رد حالی که خانواده همسر ان این افراد به عنوان حامی می‌توانند زمینه‌های اامه تحصیل این افراد را فراهم کنند؛ از طرفی بیان یم شود که ازدواج رد سن پایین منجر به افزایش احتمال مرگ مادر و فرزند او می‌شود در حالی کارشناسان چنین موضوعی را تأیید نمی‌کنند.

رئیس کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق قوانین فعلی و قانون مدنی که بر اساس احکام شرعی اسلامی تدوین شده است، باید امروز نگران افزایش سن ازدواج باشیم؛ متوسط سن ازدواج وضعیت نگران کننده‌ای دارد.

حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی نیز در مخالفت با اصل طرح گفت: بحث ازدواج دختران ۱۴، ۱۵ و ۱۶ ساله است؛ در این مجلس اگر مجلس شورای اسلامی است و ما بر اساس اسلام و قرآن عمل می‌کنیم؛ اسلام و قرآن اجازه می‌دهد که از سن بلوغ دختر و پسر ازدواج کنند.

وی ادامه داد: مراجع عظام تقلید، فقهای اهل سنت و سیره پیغمبر و ائمه اطهار آمده است که دختر و پسر در سن بلوغ می‌توانند ازدواج کنند؛ اینکه بگوییم ازدواج دختران زیر سن ۱۶ سال ممنوع است با اسلام و شرع مخالفت کرده ایم، ما در این زمینه ارفاق کرده ایم.

نماینده مردم رباط کریم با اشاره به سن ازدواج در ادیان و مذاهب مختلف افزود: اگر می خواهید دنبال سند ۲۰۳۰ بروید این حرف دیگری است.

این طرح به دلیل ابهام و عدم همخوانی در صدر و ذیل آن به کمیسیون ارجاع شد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۱۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس از پیگیری جدید مساله توقف واردات نهاده‌های کشاورزی شامل بذر، سم و کود خبر داد، مساله‌ای که طی نامه‌ای به رئیس مجلس نیز اعلام شده تا در جلسه سران قوا مطرح شود.

به گزارش ایسنا، در نشست نمایندگان بخش خصوصی حوزه کشاورزی با مقامات وزارت جهاد کشاورزی با موضوع توقف چند ماهه ثبت‌سفارش و تخصیص ارز برای واردات سم و کود، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد که این مساله باید به زودی حل شود وگرنه مجلس از جایگاه نظارتی خود این مساله را به صورت قانونی پیگیری جدی خواهد کرد.

محمدجواد عسگری - رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس - با اشاره به اینکه بارندگی‌های صورت گرفته احتمالاً وضعیت مطلوبی را در تولید محصولات کشاورزی رقم خواهد زد، افزود: مساله این است که به دلیل افزایش سطح رطوبت، بیماری‌های مرتبط با نباتات افزایش یافته و چنانچه به موقع با آفت‌ها مبارزه نشود، بیماری اپیدمی شده و خسارت‌های بسیاری به کشاورزان وارد خواهد کرد.

او در حاشیه نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران با قائم‌مقام و معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی، گفت: واردکنندگان نهاده‌های کشاورزی از جمله در حوزه واردات سموم و کود گله‌مند هستند که برخی دستگاه‌های متولی از جمله بانک مرکزی، همکاری لازم را با آنها نداشته‌اند. بر این اساس در روزهای گذشته، جلسه‌ای با محوریت کمیسیون کشاورزی مجلس برگزار و مقرر شد که همه دستگاه‌های متولی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و اتحادیه‌ها با هماهنگی یکدیگر این مساله را رفع کنند. با وجود این توافق ظاهراً برخی دستگاه‌ها همکاری لازم را نداشته‌اند.

عسگری ادامه داد: پیرو جلسه‌ای که در کمیسیون مجلس برگزار شد، مکاتبه‌ای با رئیس مجلس صورت گرفت و مقرر شد که ایشان در جلسه سران قوا این موضوع را مطرح کنند تا ارز مورد نیاز برای واردات سموم با کیفیت و  تامین شود و در اختیار تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار گیرد.

او ادامه داد: اگر تا روز شنبه این مساله حل‌وفصل نشود، در روز یکشنبه در مجلس جلسه‌ای برگزار کرده و مبتنی بر جایگاه نظارتی خود علاوه بر پیگیری این موضوع، برخورد قانونی هم خواهیم کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توافق مجلس و دولت برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • توافق کمیسیون اقتصادی مجلس با «مخبر» برای اصلاح سیاست‌های ارزی
  • عضو جبهه پایداری: با کودک همسری مخالفم / مستنداتی علیه فرزین دارم!
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • تضارب آراء در سیاست‌های ارزی طبیعی است
  • جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • اقتصاد اسلامی گره‌گشای مشکلات اقتصادی است
  • تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی