Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: برای موضوع کودک همسری و برای اینکه دیگر شاهد ازدواج دختران زیر 13 سال در کشور نباشیم، لایحه ممنوعیت ازدواج این کودکان را به زودی تقدیم دولت خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار روز سه شنبه در نشست خبری با رسانه های خارجی در پاسخ به این سوال که آمارها نشان از رشد و پیشرفت در حوزه زنان و خانواده دارد، اما یک مساله مهم درباره کودک همسری و قانون ممنوعیت ازدواج کودکان است، برای این موضوع دولت چه کارهایی انجام می دهد؛ تاکید کرد: آمار کودک همسری در ایران خیلی بالا نیست و عدد آن پایین است اما از نظر ما بسیار اهمیت دارد، دو بعد اصلی دارد، بعد قانونی و حقوقی که دولت لایحه ای در این زمینه تنظیم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتکار ادامه داد: درخواست ما ممنوعیت کامل ازدواج دختران زیر 13 سال است و لایحه آن به زودی به دولت تقدیم می شود. مجلس نیز روی این موضوع ورود کرده است. آمار ما نسبت به بحث کودک همسری بیشتر در مناطق حاشیه ای و مرزی است که بیشتر مربوط به مسائل قومیتی است.

وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این، مشکل فرهنگی وجود دارد. یکی از رویکردهای جدی دولت و مجلس بحث ماندگی از تحصیل و ترک تحصیل دختران است که پیشرفت بزرگی در کشور اتفاق افتاده است. زیر سه درصد دختران بازمانده از تحصیل هستند و بیشتر در مناطق مرزی هستند. برای آن برنامه ریزی شده است و دو مدرسه خاص دختران بازمانده از تحصیل در دو روستای سیستان و بلوچستان از طریق معاونت زنان ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش راه اندازی شده است.

ابتکار تاکید کرد: این طرح ادامه دارد و یک پروژه جدید را برای این مساله دنبال می کنیم چون معتقدیم مساله فرهنگی آن مهم است. در خصوص این مساله با علمای اهل سنت هم صحبت کردیم. باید آگاهی خانواده ها و دختران از حقوق و تحصیل آنها بالا برود. هم در زمینه حقوقی و هم در زمینه آگاهی بخشی و جلب دختران به مدرسه تلاش هایی در دست اقدام داریم.

وی در ادامه به بخشی از تحولات حوزه زنان و خانواده اشاره کرد و اظهار داشت: میزان سواد 35 درصدی زنان در ابتدای انقلاب امروز به بالای 89 درصد رسیده است و تحولات بزرگی در عرصه آموزش عالی اتفاق افتاده است. این تحولات که مثبت است و نشان می دهد که بخشی از این تحولات به واسطه انقلاب بوده است چون قبل انقلاب آموزش دختران دچار محدودیت هایی بوده است.

ابتکار اضافه کرد: در آن زمان بسیاری از خانواده های سنتی، دختران را به مدارس عمومی نمی فرستادند. یکی از تحولات بعد از انقلاب این بوده است. اکنون مورد چندانی نداریم که دختران بازمانده از تحصیل باشد. آمار بازماندگان از تحصیل از 37 درصد در ابتدای انقلاب به زیر سه درصد رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از پروژه های مشترک با وزارت آموزش و پرورش شناسایی و احصای دختران بازمانده از تحصیل است و اینکه دخترانی که با دلایل فرهنگی و مذهبی به مدرسه نروند، خیلی کم است و انقلاب سبب این تغییر رویکرد شد.

وی ادامه داد: بسیاری از خدمات بهداشتی با سهولت و اعتماد بیشتری برای زنان تامین می شود. در عرصه مشارکت سیاسی برای مردان و زنان هر دو، بعد از انقلاب علاقه بسیار زیادی به مشارکت سیاسی داشتند، روندها نشان می دهد در انتخابات سراسری و ملی زنان مشارکت 50 درصدی داشته اند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: در همه این شاخص ها جا برای نقد و بررسی و ارزیابی داریم این روندهای مثبت دلیل بر این نیست که ما هیچ مشکلی نداریم و کاستی ها را نادیده بگیریم و دلیل بر این نیست که بخواهیم ادعا کنیم به همه اهداف مان دست پیدا کرده ایم.

وی ادامه داد: ولی دلیل بر این است که روندهایی که با وجود همه موانع و جنگ هشت ساله و تحریم هایی که اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده است. پیش برده ایم و باید بیان کنیم.

ابتکار اضافه کرد: پیشرفت جامعه ایران در شاخص های مختلف توسعه انسانی از جمله وضعیت زنان رو به رشد بوده است و ما امروز برای این مساله برنامه ریزی کرده ایم جاهایی که هنوز شکاف جنسیتی وجود دارد یا عقب ماندگی به دلیل فرهنگی، اقتصادی و قومیتی داریم این فاصله ها را به حداقل برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: روند مثبت تحولات خوب از حوزه زنان با یک گزارش تحلیلی تکمیل خواهد شد. ما این گزارش را به زودی ارائه خواهیم داد و در همه زمینه ها کمبودها و کاستی ها را نیز ارائه خواهیم داد تا ابزاری برای برنامه ریزی در آینده باشد. و برنامه ریزی در حوزه عدالت جنسیتی هم داشته باشیم.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در گزارش تحلیلی به شکاف ها و فاصله ها و جاهایی که نتوانسته ایم با سرعت کافی پیش برویم اشاره می شود. به عنوان مثال در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پیشرفت های حوزه زنان خیلی خوب است. درصد اعضای هیات علمی دانشگاه ها که زن هستند، نزدیک به 27 درصد در مجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت می رسد اما تعداد زنان مدیر در این دو وزارتخانه ناچیز است و قابل قبول نیست این نقطه قوت در کنار آن مشکلات است تا سعی شود با برنامه ریزی و سیاست گزاری نسبت به رفع آن مشکلات اقدام شود.

وی درباره فعالیت های سازمان های مدنی و حضور زنان در ورزشگاه به عنوان یک نماد حقوق زنان در ایران نیز در پاسخ به سوالی اظهار داشت: باید مشخص شود که موضوع ورزش بانوان ابتدا مساله حقوق زن ایرانی برای ورود به ورزشگاه است یا حضور در همه فدراسیون های ورزشی است، عده ای فکر می کردند که زمانی که انقلاب شد دیگر ورزش برای بانوان تمام شده، فکر می کردند که در چارچوب اتفاقاتی به عنوان حکومت دینی رخ داده است دیگر زن نمی تواند به عرصه ورزشی بیاید. تصور این بود.

وی خاطرنشان کرد: امروز اتفاقی که افتاده و با زمینه سازی هایی که از نظر حقوقی و انطباق با موازین شرعی فراهم شده است، زنان ایرانی بسیار با همت و با تلاش و با تاب آوری و صبر در این سال ها رسیده اند و در یک هیات آسیایی از 300 نفر 100 نفر از آنان زن هستند. این یک نماد از صبر و تلاش و مبارزات زنان ایرانی است که در این عرصه ها پیش می روند.

ابتکار ادامه داد: در موضوع ورزشگاه ها دولت همه تلاش خودش را کرده است تا موانع آن برطرف شود و در چندین مورد خانواده ها در ورزشگاه ها حضور پیدا کردند و در اکثر برنامه های ورزشی مانند والیبال بانوان هستند و در بسیاری از مسابقات، بانوان به صورت آزاد می روند.

ابتکار اضافه کرد: امروز دسترسی دختران به ورزش قهرمانی به یک میلیون نفر رسیده است . دختران ایرانی به ورزش قهرمانی دسترسی دارند و تمام فدراسیون ها یک نایب رییس زن حضور دارد. ضمن اینکه در موضوع ورزشگاه نیز تلاش می شود، قوانین در حوزه زنان تغییر کرده است، فضای فرهنگی و عمومی در حوزه زنان تغییر کرده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: معاون زنان کودک همسری زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۵۷۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجاتم دهید، دیگر به پایان خط رسیده‌ام!

به گزارش همشهری آنلاین، زن ۲۷ ساله در حالی که بیان می‌کرد دیگر به آخر خط رسیده‌ام، اشک‌ریزان به مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری شفای مشهد گفت: آخرین فرزند خانواده‌ای ۸ نفره هستم. در یکی از شهرک‌های اطراف مشهد و در خانواده‌ای به دنیا آمدم که از نظر اجتماعی و اقتصادی وضعیت خوبی نداشتیم.

هنوز خردسال بودم که پدرم در یک سانحه رانندگی از دنیا رفت و روزهای سخت و تلخ زندگی ما شروع شد. از آن روز به بعد مادرم در زمین‌های کشاورزی کارگری می‌کرد و زمانی که خسته و کوفته به خانه می‌رسید باید امور خانه را هم انجام می‌داد.

مادرم اگرچه سعی می‌کرد چهره خود را شاد و خندان نشان دهد ولی من می‌دانستم که چه غوغایی در روح و روانش برپاست. در همین حال برادرانم ترک تحصیل کردند تا کمک‌خرج خانواده باشند ولی هرکدام از آن‌ها هم درگیر مشکلات و گرفتاری‌های شخصی خودشان شدند و مادرم همچنان کارگری می‌کرد.

من هم که به صورت مادرزادی و از ناحیه پا دچار معلولیت جسمی بودم، اعتماد به نفس پایینی داشتم و تلاش می‌کردم از چشم دوستان و نزدیکانم دور بمانم تا مورد تمسخر قرار نگیرم. این حقارت را کاملا در مدرسه با همه وجودم احساس می‌کردم و از نگاه‌های همکلاسی هایم زجر می‌کشیدم.

فرار زن جوان از دست مرد شیطان‌صفت | مرا به بیابان‌های اطراف شهر کشاند و... بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسیش | ۲۰ بار مچ شوهرم را با زن‌های غریبه گرفتم

با این شرایط نتوانستم ادامه تحصیل بدهم و در مقطع راهنمایی ترک تحصیل کردم. با آنکه در سن نوجوانی قرار داشتم و در رویاها و آرزوهای خودم به سر می‌بردم، راهی بازار کار شدم تا حداقل مخارج خودم را تامین کنم. این‌گونه بود که در یک لباس‌فروشی در اطراف میدان ۱۷ شهریور مشهد کاری پیدا کردم و به عنوان فروشنده مشغول کار شدم.

هنوز ۲ ماه از آغاز کارم نمی‌گذشت که با آرمان آشنا شدم. وقتی دیدم پسری نسبت به من مهر می‌ورزد و جملات زیبای عاشقانه بر زبان می‌راند، شیفته او شدم چراکه محبت‌ را در او جستجو می‌کردم و به چیز دیگری نمی‌اندیشیدم. وقتی دیدم او به من که دختری معلولم توجه می‌کند، همه وجودم لبریز از عاطفه شد.

چند سال بود که با آرمان ارتباط داشتم و بیشتر روزها را با او درپارک‌ها و سینماها قرار می‌گذاشتم. وقتی خانواده آرمان در جریان این عشق خیابانی قرار گرفتند، او را از خانه طرد کردند. آرمان هم که در یک فروشگاه شاگرد بود، خانه کوچکی را در حاشیه شهر اجاره کرد و ما با همه مخالفت‌ها با یکدیگر ازدواج کردیم. اگرچه نتوانستم مانند خیلی از دختران لباس عروسی بر تن کنم و با جشن و شادی پا به خانه بخت بگذارم، اما همین که ازدواج کرده بودم از خوشحالی در پوست خود نمی‌گنجیدم.

صاحبکارم چون به بهانه‌های مختلف به فروشگاه نمی‌رفتم، مرا اخراج کرد و من برای کمک به مخارج زندگی امور مربوط به نظافت ساختمان‌ها را انجام می‌دادم.

آرمان که مصرف تفریحی مواد مخدر و سیگار را از همان اوایل جوانی شروع کرده بود، خیلی زود و بر اثر معاشرت با دوستان ناباب در حاشیه شهر به یک معتاد حرفه‌ای تبدیل شد و مرا هم آلوده کرد. با آنکه پسرم تازه به دنیا آمده بود، هر چه دو نفری کار می‌کردیم باز هم نمی‌توانستیم هزینه‌های اعتیادمان را تامین کنیم.

وقتی به چشمان زیبای فرزندم نگاه می‌کردم از خودم متنفر می‌شدم که چرا نباید غذای مناسبی بخورم و فرزندم را این‌گونه ضعیف نبینم. خیلی دلم به حال نوزاد شیرخواره‌ام می‌سوخت به همین دلیل بارها تصمیم گرفتم از چنگ این هیولای سفید (شیشه) فرارکنم ولی مانند کبوتری خانگی دوباره بر بام مواد افیونی لانه می‌ساختم و روزهای نکبت‌بار را تکرار می‌کردم و نابودی آینده‌ام را به چشم می‌دیدم. این بود که به کلانتری آمدم تا شاید راهی برای نجات خودم بیابم.

با دستور ویژه سرگرد احسان سبکبار (رئیس کلانتری شفای مشهد) راهکارهای قانونی و اقدامات روان‎شناختی برای نجات زن جوان از منجلاب اعتیاد در دایره مددکاری اجتماعی کلانتری آغاز شد.

کد خبر 850279 منبع: خراسان برچسب‌ها خبر مهم اعتیاد - مواد مخدر خانواده حوادث ایران

دیگر خبرها

  • نجاتم دهید، دیگر به پایان خط رسیده‌ام!
  • عاشق‌ترین دختر پرسپولیسی در روز ممنوع‌الورودی به ورزشگاه! | تصویر
  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟
  • الفاظ رکیک سپهر حیدری پس از ممنوعیت حضور دختران پرسپولیسی در ورزشگاه
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان
  • یادداشت مهرداد خدیر / این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت‌هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • برگزاری یادواره ۴۰۰ شهید کارگر و فرهنگی آران و بیدگل
  • ببینید | چند پرسش و پاسخ مهم برای دختران جوان و زنان!