Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از ایران اگرچه عبارت دوم این تبصره تنها برای حل مشکل شرعی توسط فقهای شورای نگهبان به آن افزوده شده و کارکرد اجرایی ندارد ولی این تعارض در متن قانون واکنش‌ها و مخالفت‌های زیادی را به دنبال داشته است.

مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه با وجود همین متن قانونی نیز به هیچ عنوان امکان ازدواج فرزندخوانده با سرپرست وجود ندارد، به «ایران» می‌گوید: «به هیچ وجه دادگاه صالحه، سازمان بهزیستی اجازه ازدواج فرزند خوانده با سرپرست را نمی‌دهد چرا که این کار به صلاح او نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر صورت ما برای اصلاح متن قانون نیز پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم تا این مشکل برطرف شود.»
محمد نفریه می‌افزاید: «نخستین قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست به سال 53 برمی‌گردد که اصلاحیه آن در سال 83 تدوین و به مجلس ارائه شده است. این لایحه به علت اینکه تنها به ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده و سرپرست اشاره می‌کرد 10 سال در مجلس باقی ماند و سرانجام با تغییراتی که شورای نگهبان اعمال کرد در سال 92 تصویب شد.»
او با اشاره به اینکه بخش دوم تبصره 26 تنها برای حل مشکل شرعی توسط شورای نگهبان اضافه شده است، بیان می‌کند: خوشبختانه معاونت محترم زنان و خانواده ریاست‌جمهوری پیگیری‌های لازم برای اصلاح این تبصره را انجام داده و هم‌اکنون نیز اصلاحیه این قانون در کمیسیون توسعه دولت الکترونیکی به تصویب رسیده است.
مدیر کل امور کودکان و نوجوانان بهزیستی با اشاره به اینکه تبصره 26 پس از تأیید نهایی هیأت دولت به زودی به مجلس برای تصویب تقدیم می‌شود، می‌گوید: در صورتی که فقها و حقوقدانان شورای نگهبان دوباره این قانون را رد کنند لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال خواهد شد تا از این طریق تصویب شود. او در خصوص جمعیت آماری کودکان تحت نظارت بهزیستی، بیان می‌کند: در حال حاضر 26 هزار کودک تحت نظارت سازمان بهزیستی هستند که 9 هزار و 900 نفر از این تعداد در مراکز نگهداری بهزیستی (شبه‌خانواده ها) و بیش از 16 هزار نفر آنها در خانواده‌های جایگزین نگهداری می‌شوند. نفریه با اشاره به اینکه در هیچ استانی از کشور تعداد متقاضیان فرزندخواندگی بیشتر از کودکان نیست، می‌گوید: به صورت تقریبی برای هر کودک واجد شرایط در هر استان، هفت‌و نیم نفر متقاضی برای فرزندخواندگی وجود دارد. البته این تعداد در تهران به خاطر جمعیت بالای آن متفاوت است، به طوری که می‌توان گفت در تهران 14 متقاضی برای یک کودک وجود دارد. او در خصوص مشکلات فرزندخواندگی سازمان بهزیستی بیان می‌کند: اغلب متقاضیان خواستار کودکان شیرخوار، زیر 2 سال و دختر هستند که این کار ما را دشوار می‌کند. علت انتخاب جنسیت دختر توسط خانواده‌ها به مسأله محرمیت برمی‌گردد، هرچند ما ساز و کار‌های خاصی برای حل موضوع داریم. مدیرکل امور کودکان و نوجوانان بهزیستی با تأکید بر اینکه آمار تعداد کودکان زیر 3 سال تحت پوشش بهزیستی کمتر از سایر گروه‌های سنی است، می‌گوید: به علت اینکه سن یک تا سه سالگی زمان طلایی برای تربیت کودکان محسوب می‌شود ما تلاش می‌کنیم تا کودکان به جای نگهداری در شبه خانواده‌ها در کانون خانواده تربیت شوند. نفریه تلاش برای حفظ کانون خانواده و جدا نشدن کودکان از خانواده‌ها را رسالت سازمان بهزیستی می‌داند و بیان می‌کند: تلاش می‌کنیم کودکان بی‌سرپرست توسط خانواده‌های جایگزین و اقوام درجه یک نگهداری شوند. به همین خاطر هرگونه حمایت مالی ای که خانواده‌های جایگزین برای نگهداری فرزندان بی‌سرپرست احتیاج داشتند؛ فراهم کرده‌ایم. او می‌افزاید: به صورت تقریبی نیمی از کودکان تحت نظارت بهزیستی را دختران و نیم دیگر را پسران تشکیل می‌دهند اما در اینجا اختلاف آماری جزئی هم مشاهده می‌شود که براساس آن تعداد پسران چیزی حدود چهاردهم درصد از دختران پیشی گرفته است.
مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، یکی از مشکلات فرزند خواندگی در سازمان بهزیستی را محدود بودن کودکان واجد شرایط می‌داند و می‌گوید: اغلب خانواده‌هایی که برای فرزند خواندگی مراجعه می‌کنند به دنبال کودکان زیر سه سال هستند و سنین بالا متقاضی کمتری دارند. او با اشاره به اینکه تقاضای مردم نسبت به فرزندخواندگی کودکان بیمار یا دچار معلولیت بسیار کم است، بیان می‌کند: ما امیدواریم با توجه به اینکه در قانون جدید به خانواده‌های دارای فرزند، زنان مجرد و مطلقه بالای 30 سال اجازه فرزندخواندگی داده شده تقاضای مردم نسبت به فرزندخواندگی معلولان، بیماران و سایر گروه‌های سنی افزایش یابد.


700

فرزندخوانده لایحه ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده با سرپرست کودکان بی‌سرپرست صحن علنی مجلس مدیرکل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور محمد نفریه

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۱۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد

سرپرست دفتر امور بانوان زنان و خانواده استانداری گلستان گفت: یکی از مسائل مهم استان گلستان مساله جمعیت است که امروز به یک بحران تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، سیده زهرا حسینی جبلی، امروز -چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت- در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به پایین بودن نرخ رشد جمعیت در گلستان نیاز است که همه مسئولان در خصوص افزایش نرخ رشد جمعیت در استان دغدغه داشته باشند.

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی زادوولد در استان افزود: در غربالگری زایمان نباید به‌گونه‌ای رفتار شود که بانوان باردار نسبت به آینده نوزادان خود مأیوس شوند.

سرپرست دفتر امور بانوان زنان و خانواده استانداری گلستان ارائه تسهیلات جوانی جمعیت را یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم دانست و افزود: نباید در اعطای زمین‌ها و سایر امتیازات پیش‌بینی شده در قانون جوانی جمعیت به این خانواده‌ها سهل‌انگاری شود.

وی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را لازم اما ناکافی دانست و گفت: مسئولان بخش‌های مختلف استان برای افزایش نرخ جمعیت در استان همه ظرفیت‌ها و امکانات را به میدان بیاورند.

حسینی‌جبلی با بیان اینکه نبی‌اکرم (ص) در قیامت به کثرت نوزادان امت خود مباهات می‌کند، خاطرنشان کرد: ازدیاد جمعیت از آن دسته اعمال صالح و نیکویی است که می‌تواند ذخیره قبر و قیامت انسان باشد.

وی افزود: وضعیت شهرستان‌های کردکوی، بندرگز و گرگان از نظر رشد جمعیتی بحرانی، شهرستان‌های مینودشت، گالیکش و علی‌آبادکتول نامطلوب و شهرستان رامیان هم متوسط است.

سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان ادامه داد: رسانه، مدیران، خانواده موفق، دستگاه‌های دولتی، شرکت‌های خصوصی، نخبگان و گروه‌های مردمی از بخش‌های رویداد جوانی جمعیت است.

وی با تاکید بر اینکه برای افزایش فرزندآوری مهمترین نکته این است که ازدواج را افزایش دهیم و میلیون‌ها جوان مجرد که در حال حاضر هنوز ازدواج نکرده‌اند، بهترین ظرفیت برای جوانی جمعیت هستند که با کار فرهنگی و همراهی مسئولان و الگوهای جامعه در جهت ترویج ازدواج ساده و کم‌هزینه نزد فرزندان خود می‌توان امید به بهبود این وضع در پنجره جمعیتی باقیمانده داشت.

حسینی‌جبلی گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که در راستای سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی از سوی رهبری است و تلاش ما بر این است که در آن، ابعاد کیفی و کمی فرزندآوری بررسی شود.

وی با اشاره به هفته ملی جمعیت از (بیست‌وچهارم تا سی‌ام اردیبهشت) و روزشمار این هفته، افزود: رویداد جوانی جمعیت در (بیست‌ونهم اردیبهشت) در تالار فخرالدین اسعدگرگانی برگزار می‌شود.

سرپرست دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان اظهار کرد: در راستای برگزاری این رویداد کارگروهی هفت‌گانه برای بخش‌های مختلف تعریف و جلسات توجیهی داوران برگزار شده است تا بعد از ارزیابی، افراد نمونه استان معرفی و تجلیل شوند.

وی فرهنگ‌سازی برای رشد جمعیت، حساس‌سازی افراد نسبت به مسئله جمعیت، معرفی دستاوردها و ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی و گروه‌های مردمی، بسترسازی مناسب برای هم‌افزایی و تبادل اندیشه در میان جامعه نخبگانی برای رسیدن به نرخ رشد مطلوب در فرزندآوری و ازدواج را از اهداف این رویداد برشمرد.

کد خبر 751633

دیگر خبرها

  • شکایت تیک‌تاک از دولت آمریکا
  • نرخ رشد جمعیت در استان گلستان در وضعیت «بحرانی» قرار دارد
  • ۹ سال انتظار برای تشکیل نهاد حامی کودکان کافی نیست؟/ پلیس اطفال و نوجوانان پشت چراغ سبز مجلس
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • پیشنهاد دائمی شدن قراردادهای موقت مشاغل پنج ساله به کجا رسید؟ | آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند